Pizza yaptım bugün. Tarifini paylaşmak istedim sizlerle.
Kavruk ve çıtır sevenler mutlaka denemeli...
*1 tane yumurta
*1 tatlı kaşığı tuz + bir çay kaşığı şeker
*1 su bardağı yoğurt (suyu olursa daha iyi olur.)
*1 paket kuru maya
*Hamuru yoğururken atmaya başlayın ve kulak memesi kıvamına gelene, hamur elinize çok yapışmayana kadar un atın. Tam olarak en az iki bardak atılmalı.
Daha sonra hamur biraz dinlendirilir. Dinlendirdikten sonra tekrar biraz yoğurun. Eğer tekrar yoğurmazsanız maya etkisini yitirir ve hamur sert, sönük bir hal alır. Bu püf noktasına dikkat ederseniz güzel bir hamur elde edersiniz. :)
Daha sonra hamuru merdaneyle açın. Yağlı kağıt ya da sıvı yağ ile tepsiyi yağlayın. Açtığınız hamuru yerleştirin.
*Sırada hamur üzerine salçalı sos hazırlayacağız.
Salçalı sos tarifi:
Sos pizza için en önemli olay. Mutlaka içine atacağınız şeyleri eksik atmayın. Hatta abartın. Tüm lezzet sosta çünkü :)
Malzemeler:
*1 tane yumurta çırpma kabına konulur:
*1 kaşık salça (domates) (eğer biber salçası seviyorsanız bir kaşık da biber salçası ekleyebilirsiniz.)
*1 tatlı kaşığı (tercihen iki de olabilir) kekik:
*1 çay kaşığı karabiber:
*zeytinyağ iki çorba kaşığı kadar:
* iki diş sarımsak:
Bunların hepsi bir kapta çırpılıp tepsideki hamurun üzerine sürülür.
Hamuru tercihe göre pizza dilimleri olarak kesilebilir. Böylece piştiğinde kesmek daha kolay olacaktır.
Üzeri için tercihe göre (evde ne varsa :) )
*Biber
*Domates
*Sosis
*Zeytin
*Kaşar Peyniri
Hepsi küçük küçük doğranıp soslanmış hamur üzerine homojen olarak dizilir. Kaşar peyniri pişmesine yakın konulmalıdır.
mini fırın için 200-220 derecede 20-25 dakikada pizza pişmiş olacaktır.
Sakın benim gibi fırını kapattıktan sonra içinde bırakmayın. Sonuç kavrulmuş hale gelmiş bir pizza olur yoksa. Allah'tan pizzayı kızarmış seven bir aileyiz. :)
Sonuç
Afiyet Olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder