Bugün de annemden bir çiğ börek tarifi... Aslına bakılınca içinde yeşillik olmuyor çiğ börekte. Ancak bizim egeli ruhumuz çiğ böreğe maydanoz da attırır, soğanı da kavurtturur. :)
-1 adet de kullanılabilir ancak annem ardından bir tane daha ekledi. Soğansız yemek düşleyemez annem. :)
-1 demet maydanoz(tercihe kalmış)
-1 tatlı kaşığı tuz
-karabiber
-olmazsa olmaz kıyma ! 250-300 gram kadar
Her şeyi adım adım izlemek için tıklayınız.
Çiğ böreğin aslında Eskişehir yöresine değil de Kırım Tatarlarına ait olduğunu biliyor muydunuz? Adıysa: Chi Burekki 'ymiş :)
Yanında da erik hoşaf ile harika bir tarif oldu...
Deneyenlere, deneyeceklere şimdiden
afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder