Annemin mutfağı Türkiye'nin her yöresini barındıran bir mutfak. Bu gün birlikte haşhaşlı mercimekli bükme yaptık. Bilindiği üzere Afyon yöresinin meşhur bir tarifidir kendileri.
Merak eden, bir denesem mi diyen herkes bu tarifi evde deneyebilir ve misafirleri için lezzetli bir tarifi defterine not edebilir.
-İç Harcı İçin
*2 su bardağı yeşil mercimek
*2 orta boy soğan
*1 demet kadar maydanoz
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı kadar şeker
*1 çay kaşığı zeytinyağı
-Hamuru İçin
Hamurun İç Harcı İçin
*yarım kg esmer haşhaş ezmesi
*1 su bardağı yağ
Hamur İçin
*7 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı kadar sirke
*3 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tuz
(bol severler miktarı arttırabilir.)
Not: Özellikle yağı ne kadar bol olursa o kadar çıtır bir kıvamı olur. Verilen ölçü aşılırsa bir sıkıntı olmaz. :)
Benim fırınım mini, bu sebepten tepsim de küçük.
Bu ölçüler tam geliyor bize. Aşağıdaki gibi bir tepsi çıkıyor:
Yapılışı için videoyu izlemenizi tavsiye ederin.
Youtube kanalımda yapılış videosunu bulabilirsiniz.
Pişirme süreci için herhangi bir şey söylemek istemiyorum. Fırınınızın ayarları ve kızarmışlık oranı olarak sevdiğiniz şekilde pişirim. (Her zaman böreklerinizi hangi ayarda pişiriyorsanız o ayarda bir pişirme süresi yeterli olacaktır.)
Maalesef fırın farkı nedeniyle yanma gibi şeyler olabiliyor. Bu sebepten ısı ve süre vermek istemedim.
İzlediğiniz, okuduğunuz için teşekkürler...
Deneyenlerin bana yazmasını isterim!
Umarım beğenirsiniz!
:*
Not2: Mekan darlığı nedeniyle çekim biraz yakın plan oldu. Öğrenci evi formunda olduğu için burası maalesef idare ediyoruz. :)
Tekrar teşekkürler...
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder