23 Aralık 2014 Salı

Patlamış Mısır Tarifi


     Bildiğimiz bir patlamış mısır tarifi! Hiç boşuna bakmayın öyle değişik değişik. Bazen insanlar patlamış mısırın da nasıl pişirildiğini bilemiyor olabilir. Aslına bakarsanız ben de üniversiteye gittiğimde; arkadaşlarla film geceleri yaptığımız o geceler de öğrenmiştim.
Ama o tat başka neyde var? :)
Gelelim bu basit ama etkili tarifimize:
Öncelikle mısır kapaklı bir tencerede yapılmalı. Büyük bir tencere olmalı ki mısırlar etrafa saçılmasın.
Malzemeler:
*Sıvı yağ,
*Kurutulmuş mısır,
*Tuz,
Yapılışı:
-Bir miktar yağı tencereye döküyoruz.
-Mısır miktarını belirtmedim ancak biraz kafamızı kullanarak yapıyoruz. Piştiğinde şişeceği için tencerenin alacağı miktarı göz kararı belirliyor sonra kızgın yağa atıyoruz.
-Bir miktar da tuzu üzerine serpiyoruz.(yine miktarı size kalmış. Tuz severseniz bol atmalısınız!)
-Güzelce karıştırıyoruz. İlk patlama olana kadar güzelce karıştırın ki tuzu içine iyice alsın. Sonra hemen tencerenin kapağını kapatıyorsunuz.
Pat pat pat!
Arada sallayın ki dibindekiler yanmasın!!
Pamuk gibi mısırlarınız yenmek üzere hazır! :))