21 Ocak 2015 Çarşamba

Makyajın Temel Fırçaları- Harika ve Kusursuz Bir Makyaj


Makyaja temelden başlayanlar için uygulama açısından kullanışlı dört temel fırçadan bahsedeceğim. Bir sürü fırça çeşidi var ancak bu fırçalarla uygulayacağınız makyaj onların da yerini yeri geldikçe tutacaktır. Tabi ki daha çok yeni başlayanlar için. 
işte o bir çok fırçanın ta kendileri!

Güzel ve pürüzsüz bir cildin temel kuralı fondötendir. Doğru fondöten öncelikle cilde zarar vermeyen, cildinizle uyumlu ve kabuklu kuru bir görüntü yapmayan fondötendir. Tabi bunu uygularken de doğru hamleler gerekir. Bu hamleleri doğru yapmak için aracımız fondöten fırçasıdır.  Her fondötenin fırçası olabileceği gibi, yüzümüzde uyguladığımız bölüm bakımından da fırça farklılık gösterebilir. Ancak makyaja temelden başlayanlar için uygulama açısından kullanışlı dört temel fırçadan bahsedeceğimiz için önerim bu şekilde bir fırça olacak.


Pudra uygulaması yaparken aşağıdaki gibi bir fırça yardımıyla yuvarlak hareketlerle yada dokundurma hareketleriyle yüzünüze pudrayı kusursuz şekilde yayabilirsiniz. Fırçanın daima yumuşak olmasına dikkat edin. Özellikle göz çevresinde sert kıllı bir fırça bir süre sonra tahrişe sebep olabilir. Fırçaları yüzünüze uygun boyutlarda almayı da unutmayın.


Gelelim göz makyajına. Bu aşağıda görmekte olduğunuz fırça karıştırma fırçası olarak kullanılıyor. Bu ne demek? Bu göz kapağınızın ayrım noktasında uyguladığınız farı dağıtmanızı sağladığı anlamına geliyor. Böylece daha yumuşak geçişli bir far görünümü elde ediliyor. Ancak yeni başlıyorsanız ya da fırçaya para vermek istemiyorsanız bu fırçayı far sürmek için de kullanabilirsiniz. 
Kesinlikle yumuşak kıllı olmasına dikkat edin.

Açılı allık fırçası sizlere iki hatta üç kullanım sağlayacak. Bronz, kontur, allık uygulamalarında kullanabileceğiniz bu fırça ile yüzünüzü daha zarif, sağlıklı ve renkli hale getireceksiniz. 
Yani yine 3 fırçalık iş yapan bir fırçanız olacak. 
:)


Şimdiden herkese sağlıklı gülüşler diliyorum. Daha fazlasına gerek olmadan da güzel olabiliriz. Ve en başta söylemem gereken bir şey var ki;
O da önceliğiniz iç güzelliğiniz olsun ama kendinizi asla ihmal etmeyin!
Bir parça ruj size kendinizi daha iyi hissettiriyorsa onu mutlaka her gün uygulayın. 
Çünkü siz özelsiniz!..







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder