23 Şubat 2015 Pazartesi

İlginç Evlenme Teklifi Geleneği

Evlenme teklifi denilince kadınların gözleri parıldar. 
[Ama bir dakika bu fotoğrafta bir terslik var! Bakalım neden böyle bir terslik var.]
 :)

Kadınlar en güzel, en orijinal teklifin kendilerine yapılmasını da ister. O kadar ki çoğu kadının dizilerde bile yakındığı (çok önemli bir konu olan !) evlenme teklifidir. Hatta bir yarışma programında bile kadınlar buradan hava atar. Soru şöyledir:" Eşiniz nasıl evlenme teklifi etti?"
Cevaplar başlar gelmeye. Tabi buraya kadar her şey normal. Anlatanların %99'u eşim (kocam) şöyle teklif etti, böyle teklif etti diyerek anlatır. 
Kasıla kasıla o muhteşem atmosferi yaşatmaya çalışır.

Yani anlayacağınız erkek diz çöker ve kadına:"Benimle evlenir misin?" falan gibi sorular sorar.  Ama ilk fotoğrafta durum farklıydı değil mi? 
Öyleyse...
Gelelim İrlanda'nın geleneğine!

İrlanda'da şubat ayı 29 gün çektiğinde kadınlar erkeklere evlenme teklifinde bulunuyor. Efsaneye göre İskoç Kraliçesi Margaret 1288’de, 29 Şubat günü bir kadının evlilik teklifini reddeden bir adama ceza verilmesini uygun görmüş. Böylece bu gelenek 19. yüzyıla kadar etkin şekilde sürdürülmüş. Şimdilerde ise etkisini yitirerek de olsa devam ediyor.
Kelt kültürünün hakim olduğu İskoçya ve İrlanda'da kutlanan geleneğe göre, kadınlar 29 şubatta sevdikleri erkeklere evlenme teklifi ya da sevgili olmak teklifinde bulunuyor. Eğer erkek teklifi geri çevirirse para cezası ödemek zorunda kalıyor. :D


Öyle ya da böyle evlenebilirsiniz. 
Ancak bana sorarsanız bu iş erkeğe daha çok yakışıyor.
 :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder