29 Mart 2015 Pazar

5 Çayına 3 pratik çeşit !

Bugün kendinizi biraz şımartın! Birkaç saatte yapabileceğiniz basit ve harika üç tarif. :)



Galeta Unlu Çıtır Börek Tarifi !







Malzemeler
*3 adet yufka
*250 gr beyaz peynir
*Maydanoz
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 su bardağı su
*1 adet yumurta

*Galeta unu





Yapılışı
Sıvı yağ ve suyu bir kapta karıştırıyoruz.Yufkanın birini düz bir zemine seriyoruz. Üzerine su ve yağ karışımından sürüyoruz. İkinci yufkayı üzerine kapatıyoruz ve 8 eşit parçaya bölüyoruz. Ucuna peynirli harçtan koyup sarıyoruz. Üçüncü yufkanın da yarısını yağlıyoruz ve diğer yarısını üzerine kapatıp 4 parçaya ayırıyoruz. Daha fazla yufkayla yaparsanız ilk yufkadaki işleme devam ediyoruz.Yufkalar sarılıp bittikten sonra su-yağ karışımına yumurta kırıyoruz çırpıyoruz. Börekleri bu karışıma batırıyoruz, galeta ununa buluyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralıyoruz. 180 derecede iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.


Mozaik Pasta Tarifi !



Malzemeler
*300 gram petibör bisküvi
*1 su bardağı süt
*3 yemek kaşığı kakao
*5 yemek kaşığı şeker
*3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı/margarin
*1 su bardağı ceviz veya fındık(isteğe bağlı)

Yapılışı
Öncelikle bisküvileri kırıyoruz, kırarken de fazla ufalamamaya dikkat ediyoruz. Margarini bir tavada eritiyoruz. Eriyen margarini, sütü, şekeri kısacası diğer tüm malzemeleri bisküvilerin üzerine ekliyoruz. İsteğe göre ceviz yerine fındık da kullanılabilir. Daha sonra iyice karıştırıyoruz ve karışımı streç folyo arasına boşaltarak elimizle rulo şeklini veriyoruz veya uzun ince kabınız varsa onun içine de yerleştirebilirsiniz daha düzgün şekilli oluyor. Servis etmeden önce buzlukta 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.

Patates Salatası Tarifi !



Malzemeler
*4 adet orta boy patates
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1t atlı kaşığı sumak
*¾ çay bardağı zeytinyağı
*3-4 dal taze soğan
*8-9 dal maydanoz
*Tuz
*Bir çay kaşığı kimyon da güzel bir tat katar.

Yapılışı oldukça kolay. Patatesler haşlanır soyulur ve küp küp kesilir. Malzemeler de yıkanır doğranır. Kalanlarla birlikte hepsi karıştırılır. Zedelemeden yapmaya dikkat edin. Haşlama süresi de önemlidir. Afiyet olsun.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder