5 Nisan 2015 Pazar

Yeni Bir Animasyon Hem de Bizden !

Dün bir film izledim animasyon filmiydi. Buraya kadar her şey normal ancak bu durumu normalliğin dışına çıkaran olay filmi Türklerin yapması :D Türk işi bir animasyon filmi!

Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu























Yönetmen Serkan Zelzele
Filmin yönetmeni Serkan Zelzele, yurtdışındaki sinema sektöründe teknik alanlarda faaliyet göstermiş bir sinemacı olmanın yanında Titanik, Face/Off ve Harry Potter ve Felsefe Taşı başta olmak üzere birçok önemli filmin dijital departmanlarında çalışmış. Bu kadar önemli işlerde çalışan bir yönetmenin ülkesinde de animasyonla ilgilenmesi benim açımdan harika bir haber. Açıkçası kaç yaşına gelirsem geleyim -hep diyorum ya çocuk kalpliyim diye- bayılıyorum animasyon izlemeye. En son bayılarak izlediğim Karlar Ülkesi ve Karmakarışık filmleri olmuştu. Bu film de Türkiye'de artık o seviyede animasyonlar çekilmeye başlanacağının habercisi aslında.

Ben derecelendirmek yerine yüreklendirmeyi ve bu işin üzerine gitmelerini tavsiye etmeyi doğru buluyorum. Animasyon filmleri çocukların gelişimi açısından önemli. Ayrıca böylesi değerli bir kişi hakkında yapılması çocukları meraka salacak! Evliya Çelebi'nin Seyahatname eseri artık çocuklar için daha ilgi çekici hale gelecek. 











Filmi Merak edenler için özetini paylaşacak olursak:
"Eskilerin deyimiyle Ab-ı Hayat’ın, yani Ölümsüzlük Suyu'nun peşinde olan gezgin Evliya Çelebi'nin tek arzusu dünyanın her yerini gezebilecek kadar uzun yaşamaktır. Fakat 1600'lü yıllarda Nil Nehri kıyısında ölümsüzlük suyuna ulaşan Evliya Çelebi'yi kötü sürprizler beklemektedir. Kötü kraliçe, Evliya Çelebi'yi cezalandırır ve Çelebi uzun bir uykuya dalar. 

Uyandığındaysa kendisini günümüz İstanbul'unda buluverir! üstelik 400 yıl önce suyu beraber içtiği dostu kaz da yanındadır. Fakat kötü kraliçe, asırlar ötesinden gelip Evliya Çelebi’nin yakasını İstanbul’da rajat bırakmayacaktır! Film, 1600'lü yıllarda yaşamış, tarihimizin en önemli figürlerinden biri olan ve yaşadığı süre boyunca edindiği gözlemleri Seyahatnâme ismini verdiği önemli kaynakta bir araya getiren Evliya Çelebi'yi konu ediniyor. Animasyon türündeki filmin yönetmenliğini, gişe rekorları kıran Fetih 1453 filminin görsel efektlerinde imzası bulunan Serkan Zelzele yürütürken, seslendirme kadrosunda Haluk Bilginer'in yanı sıra Cengiz  Küçükayvaz, Nurseli İdiz, Murat Cemcir ve Ahmet Kural gibi aşinası olduğumuz sesler yer alıyor."

Haluk Bilginer Seslendirme Yaparken

Ahmet Kural ve Murat Cemcir

Filmden kareler:











Hiç yorum yok :

Yorum Gönder