25 Aralık 2014 Perşembe

Annemin Mutfağı

FIRINDA KAŞARLI PATATESLİ KÖFTE

http://yalnizkizinsatosu.blogspot.com.tr/2014/12/annemin-mutfag.html

Tarif vermek istedim. Çünkü bu güzel ve şık yemeği eminim tatmak isteyen kimseler olabilir.Öncelikle sevgili Anneme bize böyle güzel yemekler yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Açıkçası her yaptığı güzel yemeği sizlere sunsam blog yemek üzerine işler. Eli o kadar lezzetli ve pratiktir hani!
Gelelim Tarifimize:
*Öncelikle ağız tadınıza göre bir köfte harcı yapıyorsunuz.(Hazır da kullanabilirsiniz. Benim tercihim kendi ellerinizle hazırlanmış bir harç.)
*Köfteleri daha sonra kızartacağız ama önce patateslere işlem yapıyoruz.
*Sonra patatesleri halka halka dilimliyoruz. Ardından da kızartıyoruz. (Kızartmaktaki amaç çiğ yada sert kalmasını önlemek tercihen fırınladıktan sonra da kullanabilirsiniz. Sağlık açısından kızartma bence de iyi değil. Ancak leziz olduğu bir gerçek!)
*Şimdi bahsettiğim gibi köfteleri patateslerin ardından kızartıyoruz. 
ve tabana patates üzerine köfte onun da üzerine patates koyarak tabanı oluşturuyoruz. En üst kısımda biber, domates vb. (mevsimine göre şekillendiriyoruz.)
*Bunların üzerinden kürdan geçirmece ve tüm malzeme bu şekilde diziliyor.
*Fırına vermeden önceki son işlem ise; Salçalı, sarımsaklı bir sos hazırlayıp köftelerin üzerine döküyoruz.                                                        
                                                                                                   *Böylece fırına verdikten sonra fırına göre değişir sıcaklık ve süre ama mini fırınla 240 derece 1 numaralı konumda yaklaşık 40 dakika pişiriyoruz.               *Son bir işlem o da pişmesine yakın üzerine biraz kaşar rendelemek! (Eğer dilim kaşar varsa üzerine direkt onu da koyabilirsiniz.)                                                                                                                                Ay tadı bir harika yanına da tavsiyem güzel bir pilav!                                                                                                                                                                                Ve de biraz marul salatası...
                                                                                                               




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder