23 Aralık 2014 Salı

Patlamış Mısır Çeşitleri

http://yalnizkizinsatosu.blogspot.com.tr/2014/12/patlams-msr-cesitleri.html
Patlamış mısır yıllardır bildiğimiz, yediğimiz bol tuzlu pat pattı. Şimdilerde Dünya'nın her yerinde çeşit çeşit şekillerde yapılıyor. En sık rastlanan ise karamelli ! İnsanlar damak tadına ne uygunsa onu yiyordu eskiden şimdi herkes gurme damağına sahip. :) Bakalım ne çeşitleri yapılıyormuş bu patlamış mısırların...  
                                                             
  İlk olarak ;





KARAMELLİ PATLAMIŞ MISIR






Bildiğimiz formda mısırları pişiriyoruz. Sadece tuz eklemiyoruz. Daha sonrasında karamel sosu pişiriyoruz ve patlamış mısırları bu sosa buluyoruz. Böylece tatlı tatlı ve leziz bir atıştırmalık elde etmiş oluyoruz. 








                                                          TUZLU PATLAMIŞ MISIR


Her zaman ki haliyle bildiğimiz şekilde yapıyoruz. Ancak belki merak eden olursa klasik haliyle patlamış mısır tarifini buradan okuyabilirsiniz.

















ACILI PATLAMIŞ MISIR




Acılı pat pat yapmak için de yine patlamış mısırları pişiriyoruz. Üzerine baharat karışımımızı serpip güzelce karıştırıyoruz. Enfes bir başka lezzet çıkıyor ortaya. Yine! :)











ÇİKOLATALI PATLAMIŞ MISIR




Patlamış mısırlarımızı yağda kavurma şeklinde pişiriyoruz ve benmari usulu erittiğimiz çikolataları mısırın üzerine döküp sıcak sıcak karıştırıyoruz. Daha sonra onlar donuklaşıp mısırlara tutunduğunda katur kıtır yiyoruz.

:)











AFİYET OLSUN MU?
OLSUN O ZAMAN :)







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder